Selecteer een pagina

CHATEAU MEILAND

Je vindt ze geweldig of je vindt ze verschrikkelijk. Of je hebt nog nooit van ze gehoord. En ja, ik behoor tot de groep “geweldig”. Sterker nog, eind september ben ik samen met familie te gast geweest op Chateau Marillaux!

Na 100 dagen verbouwen waren ze klaar om gasten te ontvangen. Het Chateau heeft 5 kamers en ze kunnen in totaal 14 gasten per nacht ontvangen. En omdat ze inmiddels behoorlijk bekend waren door het tv-programma ‘Kasteel Meiland’, stroomden de reserveringen binnen.

Reserveren was al mogelijk vanaf 1 nacht en daarnaast kon je het diner erbij reserveren. Inmiddels is reserveren niet meer mogelijk omdat het Chateau tot en met eind 2020 is volgeboekt. Hadden wij nog even geluk dat we op tijd waren met reserveren!

Na een rit van bijna 900 km, met overnachting, kwamen we aan bij het Chateau en werden we ontvangen door Byoux, de bulldog van de familie. En daar kwam ook de kasteelheer Martien Meiland aangelopen en werden we door hem welkom geheten. Daarna heeft hij ons onze kamer laten zien en werd ons wat te drinken aangeboden.

Vervolgens hebben we 3 geweldige dagen gehad. Iedere ochtend een heerlijk uitgebreid ontbijt, geserveerd door Erica, en de tweede avond hebben we ook gedineerd op het Chateau. Het diner werd verzorgd door Martien die vervolgens na het diner gezellig bij ons aanschoof (wijnen, wijnen, wijnen).

Nu bleven wij drie dagen oftewel twee nachten en werd uiteraard nadat wij weer weggingen, de kamer uitgebreid schoongemaakt en de bedden werden verschoond. En zo gaat het maar door. Gasten blijven één, twee of drie dagen en gaan weer weg en zo gaat de schoonmaak en de was maar door.

ALTIJD AANSTAAN EN DENKEN ONMISBAAR TE ZIJN

En omdat ze inmiddels BN’ers zijn, verwachten veel gasten ook hun aandacht. Maar het Chateau is een chambre d’hote, oftewel een bed and breakfast. Een plek waar je kunt slapen en ontbijten, en in sommige gevallen kunt dineren, maar geen hotel waar je de hele dag vermaakt wordt. En dat is precies waar de Meilandjes nu tegenaan lopen. Ze vinden het heel gezellig maar ook best zwaar. Privétijd is ver te zoeken en een avondje op de bank zit er niet in.

Martien vertelde ons al dat het runnen van het Chateau op deze manier niet lang vol te houden is. Daarom hebben ze ingeregeld dat ze vanaf 2020 drie weken gasten ontvangen en dan een week niet. Zo hebben ze een beetje rust en ook niet onbelangrijk, ze kunnen verder met het opknappen van het Chateau en het bijbehorende huisje. Want hoe mooi het er allemaal ook uitziet, er is ook nog genoeg te doen.

ANDER VERDIENMODEL

Maar Martien vertelde ons ook dat ze inmiddels bij een ander object zijn wezen kijken, 200 km verderop in de Dourdogne. Hier staat een landhuis met een aantal kleine huisjes eromheen. En niet te vergeten, een geweldig zwembad en 11 hectare grond/bos erbij.

Mocht de koop van dit object doorgaan dan gaan de Meilandjes een ander verdienmodel hanteren. De huisjes worden dan per week verhuurd en omdat de huisjes volledig zijn ingericht, bieden ze geen ontbijt en diner meer aan. Omdat ze natuurlijk echt wel begrijpen dat je niet alleen voor de mooie omgeving komt maar ook zeker voor hun gezelligheid, willen ze één avond per week bijvoorbeeld een barbecue organiseren.

Mocht de koop van dit object doorgaan dan gaan de Meilandjes een ander verdienmodel hanteren. De huisjes worden dan per week verhuurd en omdat de huisjes volledig zijn ingericht, bieden ze geen ontbijt en diner meer aan. Omdat ze natuurlijk echt wel begrijpen dat je niet alleen voor de mooie omgeving komt maar ook zeker voor hun gezelligheid, willen ze één avond per week bijvoorbeeld een barbecue organiseren.

Op deze manier kunnen ze gasten blijven ontvangen, krijgen ze zelf wat meer rust en blijven hun inkomsten nagenoeg hetzelfde.

Zeg eens eerlijk, als je al tijd hebt om ’s avonds op de bank te zitten, zit je dan ontspannen of is je hoofd alweer bij alles wat je nog moet doen?

In ons e-book “5 fouten die ondernemers maken – en die succesvol groeiende ondernemers niet doen” kan je lezen hoe het ook anders kan. Vraag het e-book hier aan.

Warme groet,

Diana