Gegarandeerd winst met Profit First!

Donderdag 20 april 2017 waren wij bij het allereerste Profit First event in Nederland, georganiseerd door Femke Hogema. En de bedenker van deze methode, Mike Michalowicz uit Amerika, was er ook bij. En wat hebben we daar veel geleerd!

Profit First zal je denken? Wat is daar dan bijzonder aan? Met de Profit First methode stel je je winst veilig. Daar waar “wij” geleerd hebben dat omzet – kosten = winst draait Profit First dit om. Dus omzet – winst = kosten.

Dat klinkt zeker als “te mooi om waar te zijn”? Dat hadden wij namelijk ook. Maar na het event zijn wij overtuigd en gaan we deze methode ook zeker implementeren en gebruiken.

Hieronder in het kort wat de Profit First methode inhoudt:

Op vaste momenten (bijvoorbeeld elke twee weken op een vaste dag) controleer je de omzet die binnen is gekomen op je ontvangstenrekening. Uiteraard zet je de BTW gelijk op een aparte rekening. Vervolgens verdeel je het geld over vier potjes:

–          Winst (als eerste)

–          Salaris

–          Belasting (inkomstenbelasting)

–          Kosten (en betaal ook gelijk je inkomende facturen)

Gebruik hiervoor de volgende percentages:

Voor elk “potje” open je een aparte bankrekening. Tip: Open bankrekeningen bij Knab. Voor € 5,00 per maand kan je onbeperkt rekeningen openen. En als je nu de link https://www.profitfirst.nl/bank/ gebruikt, krijg je het boek Profit First (in het Nederlands) GRATIS.

Omdat je verschillende potjes hebt, is duidelijk te zien hoeveel je te besteden hebt. Voorheen kwam al het geld op “1 groot bord” binnen en ben je geneigd om grote uitgaven te doen. Omdat er toch genoeg geld op het grote bord ligt. Terwijl je nu in je “kostenpotje” kijkt of je wel genoeg geld hebt voor deze grote uitgave (en meerdere kleine mag natuurlijk ook). Je winst zit al in een apart potje en is veilig gesteld. Op deze manier ga je andere en bewustere keuzes maken.

Denk nu niet dat deze methode alleen geschikt is voor ondernemers. Iedereen kan deze methode gebruiken, en geef je je “potjes” een andere naam. Wat vooral belangrijk is dat je op een andere manier met je geld omgaat en bewuster wordt van de manier van geld uitgeven.

Dit is natuurlijk maar een beknopte uitleg van Profit First. Er is niet voor niets een heel boek over geschreven. Je kan het boek bestellen via Managementboek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.