Hoe ‘groot’ zijn de afbeeldingen op jouw website?

En dan hebben we het niet over het formaat afbeelding die op jouw website te zien is door de bezoekers van je website, maar over het bestandsformaat. Dus aan de ‘achterkant’ van je website.

Op het moment dat een bezoeker op jouw website terecht komt, heeft deze meestal weinig geduld om te wachten totdat je website is geladen. Dus als jouw website traag is met laden, heb je grote kans dat de bezoeker afhaakt en je website wegklikt.

En dat zou ontzettend zonde zijn!

De afbeeldingen op je website moeten natuurlijk scherp en helder zijn, dus ben je vaak geneigd om afbeeldingen die qua bestandsgrootte zo groot mogelijk zijn, te gebruiken. Maar hierdoor kan je website heel traag worden. Door je afbeeldingen op een juiste manier te comprimeren (verkleinen) wordt je website sneller maar blijven je afbeeldingen van goede kwaliteit. Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van tools:

Wil je liever dat het comprimeren automatisch gebeurt, dan kun je ook gebruik maken van de plugin tiny-compress-images. Deze plugin zorgt ervoor dat al je afbeeldingen die je op je website plaatst, meteen gecomprimeerd (verkleind) worden.

Om te testen hoe snel (of traag) jouw website is kun je een test doen met behulp van Google PageSpeed Insights.

En, ga je gelijk aan de slag?

Mocht je opzien tegen de techniek of heb je geen tijd? Dan nemen wij deze werkzaamheden graag van je over!

Heel veel succes!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.