JE KAN NIET ZONDER WEGGEVER!

Je zal er best al eens van gehoord hebben, je kan niet zonder weggever of, zoals wij zeggen, kennismakingsproduct op je website. Maar waar moet een goede weggever of kennismakingsproduct aan voldoen?

Hieronder volgen een aantal tips voor het maken van een E-book. Deze kan je opmaken in Word of in Canva en vervolgens opslaan als PDF.

TIP:

Maak je E-book niet te lang! De meeste ondernemers hebben het druk en hebben of maken geen tijd om een uitgebreid document te gaan lezen.

WAT ZET JE IN JE E-BOOK

5

Bedenk een pakkende naam voor je E-book. Hierin moet jouw ideale klant zich al aangesproken voelen, zodat men ook gelijk jouw E-book wil lezen.

5

Stel jezelf kort even voor en vertel wat over jouw expertise.

5

Schrijf vervolgens een korte inleiding waarom je dit E-book hebt geschreven en voor wie. Geef ook aan wat ze na het lezen van je E-book kunnen bereiken.

5

Welke problemen heeft jouw ideale klant? Benoem deze zodat de aanvrager zich hierin herkent. Op deze manier zal men ook de rest van je E-book graag willen lezen, omdat de aanvrager inziet dat jij hem of haar kan helpen.

5

Welke oplossing heb je voor de problemen van jouw ideale klant? Op welke manier kan je ze helpen, wat moeten ze hier voor doen en hoeveel tijd kost dit. Geef bijvoorbeeld een aantal tips die men ook gelijk kan uitvoeren of implementeren. Gebruik hierbij ook (praktijk)voorbeelden zodat het meer tot de verbeelding spreekt.

DE LAATSTE STAPPEN VOOR HET MAKEN VAN JOUW E-BOOK

5

Vervolgens geef je aan wat het resultaat is als ze jouw tips uitvoeren of implementeren.

5

Voeg als laatste een Call-to-action (CTA) toe. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Heb je nog vragen, wil je meer weten over mijn methodes, wil je met mij kennis maken? Neem dan nu contact met mij op

Tot slot

Maak je E-book op in je huisstijl en zorg ervoor dat je bedrijfsnaam en contactgegevens te zien zijn. Voeg pakkende afbeeldingen in je tekst toe en maak een mooie, aansprekende cover. Dit kan eenvoudig met het programma Canva. Een 3D E-bookcover kan je maken in bijvoorbeeld My E-cover.

Warme groet,

Diana