Floortje Dessing wint de Gouden Televizier-Ring en wat kan je als ondernemer hiervan leren

Gisteren heb ik naar het Gouden Televizier-Ring Gala gekeken. Floortje Dessing won met haar programma “Floortje naar het einde van de wereld” de Gouden Televizier-Ring. Een terechte winnares vind ik. Al had ik het programma “Geer & Goor: zoeken een hobby!” de ring ook wel gegund. Niet zo zeer voor Gerard Joling en Gordon, maar wel voor onze eenzame ouderen in Nederland, die door dit programma de aandacht krijgen die ze verdienen.

Maar voor mij is, zoals ik al eerder zei, Floortje Dessing de terechte winnares. Al jaren volg ik haar programma’s waarbij ze ons meeneemt naar de mooiste plekken op aarde. En met haar programma “Floortje naar het einde van de wereld” gaat ze nog een stap verder. Ze reist vele kilometers, soms dagen achter elkaar, om bijzondere mensen te ontmoeten.

Het maakt haar niet uit hoe d’r haar zit en ze maakt zich niet druk of ze wel volgens de laatste mode gekleed gaat. Nee, het gaat om de verhalen van de mensen die om de meest bijzondere redenen op plekken wonen, die ver van de bewoonde wereld af liggen.

De titel van haar programma “Floortje naar het einde van de wereld” suggereert bijna alsof ze het allemaal alleen doet. Maar iedereen begrijpt natuurlijk wel dat er meer mensen nodig zijn om zo’n programma te maken. In tegenstelling tot vele andere programma’s werkt Floortje met een heel klein team. Ze doet heel veel zelf, zo is ze zelf de regisseur en ze monteert ook deels zelf. Haar team bestaat vaak uit maar drie of vier personen.

Zo zie je maar dat, om zo’n geweldig programma te maken, het helemaal niet nodig is om een groot team van mensen om je heen te hebben. Succes valt en staat met ondersteuning van de juiste personen.

Ondernemer diana verra claudia mars diana ratering

Ook als zelfstandig professional kan je het niet allemaal alleen. Succesvolle ondernemers hebben vaak ook een team om zich heen gebouwd en laten werkzaamheden waar zij zelf niet goed in zijn of die ze niet leuk vinden, uitvoeren door andere professionals. Denk hierbij aan een boekhouder, een websitebouwer of social media expert. Op deze manier kunnen zij hun schaarse uren besteden aan de werkzaamheden waar ze goed in zijn en waar ze geld mee verdienen.

Ook als startende ondernemer is het goed om te kijken of je alle werkzaamheden zelf gaat doen of dat het beter is om zaken uit te besteden. Waar je misschien zelf maanden bezig bent om uit te zoeken welke tools voor jouw werkzaamheden geschikt zijn, hoe deze tools werken en dan ook nog deze tools te implementeren, kan het voordeliger zijn om dit aan een expert uit te besteden. Zodat jij snel van start kan om jouw product of dienst te verkopen en geld te gaan verdienen!

Doe jij alles nog alleen of heb je een team om je heen gebouwd? Wat doe jij om van je bedrijf een succes te maken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Diana Verra

1 antwoord
 1. Marian Rookmaker
  Marian Rookmaker zegt:

  Beste mensen van VAFACTORY,

  Mijn webshop http://www.lifestyleuniq.nl in woonaccessoires heb ik sinds 2 maanden. Via Mijn Webwinkel heb ik mijn webshop en heb alles alleen gedaan wat wel 6 weken in beslag heeft genomen. De gehele vormgeving heb ik zelf gedaan en alles zelf ontdekt (en dat voor een digibeet), linkjes aanmaken en dergelijke en nog ben ik niet tevreden met het resultaat (niet proffesioneel genoeg misschien). Toen mn website “klaar” was had ik het helemaal gehad met alles, was er uitgeput van. Mijn online zichtbaarheid laat ook te wensen over. Weet niet waar ik beginnen moet, met google adwords doe ik al helemaal niets……. Af en toe verkoop ik iets, frustrerend. De facebook page plugin die jullie op jullie site hebben zodat mensen direct mijn facebookpagina kunnen lijen wou ik ook op mn site hebben maar bij Mijn Webwinkel is dit technisch niet mogelijk. Ik ben benieuwd wat de kosten zijn als jullie iemand op gang gaan helpen 🙂

  Met vriendelijke groet,
  Marian Rookmaker.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.