The va factory

Team

Virtueel Assistenten

Diana Verra The VA Factory

Diana Verra

Strategisch VA

Het beste van twee werelden

Als dochter van een echte ondernemersfamilie heb ik altijd de drang gehad om ook zelf ondernemer te zijn. Ik kom uit een loodgietersfamilie en dat ik geen “loodgieter” zou worden stond ook al snel vast. Niet echt een beroep voor vrouwen. Wel hielp ik al op jonge leeftijd mee in het bedrijf. Zo nam ik de telefoon aan, bracht koffie en speelde uren “kantoortje” op het kantoor van mijn vader. Maar net zoals mijn broer de familietraditie voortzetten en loodgieter worden, zat er dus niet in.

Na de middelbare school rolde ik in diverse banen en deed ik verschillende opleidingen en ben ik uiteindelijk in de rol van secretaresse/office manager beland. Hier was ik echt wel op mijn plek. Het regelen en organiseren zit in mijn bloed en alles in goede banen leiden voelde fijn.

De laatste functie die ik uitvoerde in loondienst was projectmedewerker. Leuk om te doen maar soms ook frustrerend. Vaak zag ik hoe het anders of beter kon. Maar ja, je bent “onderdeel van” dus echt inspraak had ik niet.

Vele reorganisaties volgden binnen de organisatie. En ook ik was uiteindelijk “aan de beurt” en eerlijk, dit is één van de beste dingen die me is overkomen. Ik werd ontslagen, gelukkig met een goede regeling.

Hierdoor kreeg ik de tijd en de ruimte om te bedenken wat ik nu echt wilde doen. Blijf ik de rollen vervullen zoals ik eerder heb gedaan of ga ik nu eens doen wat ik echt zelf wil?

Net op dat moment kwam het beroep “virtueel assistent” overwaaien uit Amerika. En toen ik de functie-omschrijving hiervan las dacht ik, oké dit past helemaal bij mij. Het combineren van wat ik heel graag wil en heel goed kan. Ideaal!

En zo kan ik het beste van twee werelden combineren. Ik kan ondernemer zijn én andere ondernemers helpen met het opzetten en laten groeien van hun bedrijf. Dus de genen en de passie van het ondernemen en alle kennis en kunde die ik heb opgedaan de afgelopen tijd als virtueel assistent. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan…

Wat je over mij moet weten

Als echte Utrechtse kan ik scherp uit de hoek komen. “What you see, is what you get”. Maar dit is altijd met de beste bedoelingen en ik heb met iedereen het beste voor. Ik hou niet van getrut en kleur dan ook nog weleens buiten de lijntjes. Of eigenlijk hou ik helemaal niet van lijntjes, die werken voor mij alleen maar belemmerend. Ik ga graag recht op mijn doel af, voor het beste en snelste resultaat. Maar onderweg verlies ik zeker de details niet uit het oog.

Mijn motto: “Alles is een keuze. Ook niets doen”

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

 • Ik een groot hart heb voor dieren
 • Ik trotse tante ben van mijn lieve nichtje Senna die mij steevast “tanti” noemt
 • Ik 5 dagen in de week op de sportschool te vinden ben
 • Ik elke week een uur sta te slaan en te trappen op een bokszak en regelmatig blauwe scheenbenen heb
 • Ik vaak wandeltochten maak in de natuur en dan honderden foto’s maak
 • Ik er een plantaardige leefstijl op na hou
 • Ik elke dag start met “me-time” en daar hoort mediteren bij
 • Een vriendin mij Diana-pedia noemt
Diana Verra The VA Factory

Diana Ratering

Technisch VA

Van ‘veiligheid’ naar zelfstandigheid

Ik hield van mijn baan! Als directiesecretaresse, binnen een corporate organisatie, had ik alle vrijheid die een directeur je maar kon geven. Werken op verschillende locaties en mijn eigen werktijden bepalen, het kon allemaal. Het organiseren van business trips naar het buitenland, complexe meetings inplannen met buitenlandse klanten, organiseren van events vond ik heerlijk.

Reorganisatie maakte hier een eind aan. De hele afdeling werd opgeheven. Hoe nu verder?

Dus nam ik een sprong in het diepe en nam ontslag.

Nieuw avontuur

Mijn omgeving vroeg zich af of ik wel goed bij mij hoofd was. In de tijd dat dit speelde, lagen de banen niet voor het oprapen. Ze konden hoog en laag springen, ik bleef bij mijn beslissing.

Tijd voor reflectie. Nu was de kans om te bedenken wat ik écht wil. Ik wist dat ik graag in een ondersteunde rol wil blijven werken. Alleen niet op kantoor omdat ik merkte dat meer tijd doorbrengen met mijn gezin mij heel veel waard was.  De vacatures die ik voorbij zag komen, waren allemaal fulltime en op kantoor. Locatie onafhankelijk werken (thuiswerken) was geen optie. En ik wilde graag mijn vrijheid behouden. Hoe ik werk, waar ik werk en, vooral, met wie ik werk. Toen kwam ik in aanraking het fenomeen Virtueel Assistent. Nadat ik me hierin had verdiept, bleek deze werkvorm aan al mijn wensen te voldoen. En wederom nam ik een sprong in het diepe en ben ik voor mijzelf begonnen.
Ik doe nu de dingen die ik het leukst vind en ik heb zelfs een voorzichtige nerd in mijzelf ontdekt. Ik vind het heerlijk om technische dingen uit te zoeken en daarmee mijn kennis te vergroten. Deze kennis zet ik nu in bij het structureren en automatiseren van (online) processen.

Wat je moet weten als je met mij samenwerkt:

In het begin kan ik introvert overkomen omdat ik toch een beetje ‘de kat uit de boom’ type ben. Gedurende de samenwerking verandert dit en ben ik duidelijker aanwezig. Ik ben niet iemand die standaard met de meute meegaat. Kijk graag ook naar andere mogelijkheden. En ik vind het heerlijk om naast een fijne samenwerking ook een heel goed resultaat te behalen.

Als je me zou kennen, zou je weten dat

 • Ik het heerlijk vind om op het strand te zijn omdat ik dan het gevoel heb dat ik op vakantie ben
 • Ik opgegroeid in zowel de Nederlandse als de Molukse cultuur en dat ik dat een verrijking van mijn leven vind
 • Ik niet van rotzooi hou en mijn puberdochters, tegen beter weten in 😉, tig keer per dag vraag om hun spullen op te ruimen
 • Ik een boekenkast vol kookboeken heb en ik er maar een paar daadwerkelijk gebruik
 • Als ik samen ben met mijn vriendinnen iedereen aan een glas wijn zit en ik aan een kopje groene thee
 • Ik een paar keer in de week wandel en in en rond mijn dorp steeds weer prachtige plekken ontdek

Plan vandaag nog hét gratis ontdekgesprek

Tijdens dit ontdekgesprek:

 • maken we kennis met jou en je bedrijf
 • kijken we in welke fase je zit
 • bespreken we samen waar je naar toe wilt met je bedrijf
 • kijken we hoe wij je daarbij kunnen helpen

Ja, stuur mij de gratis training

Aanvraag is succesvol verzonden